U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoek

TIP VAN DE MAAND JANUARI

vrijdag 8 januari 2021

Verwijder hardnekkige vlekken uit natuursteen keukenbladen 

Hierbij enkele Lithofin TIPS voor het verwijderen van vlekken :

- vetvlekken en olie vlekken :

maak eerst het ganse keukenblad schoon met Lithofin MN Vuiloplosser. Verdun het product 1:3 met water en schrob het oppervlak in met een schrobspons. Laat het product 10 minuten inwerken en voeg daarna water toe met de spons. Vervolgens goed schrobben en afspoelen met water. Nog eens naspoelen. Laat het oppervlak dan drogen en kijk of er nog vlekken achterblijven. Breng dan plaatselijk op de vlek Lithofin OILEX aan met een spatel en laat het product gedurende ca. 8 uur inwerken. Borstel na het opdrogen de resten af.  (advies voor graniet, kwartsiet, hardsteen, marmer en kalksteen)

- metaalstreepjes van bestek :

Giet wat Lithofin KF Sanitairreiniger op het metaalstreepje en laat het product een half uurtje inwerken. Voeg vervolgens water water toe en schrob met een schrobsponsje. Goed naspoelen. (advies voor graniet, kwartsiet en leisteen) 

- kalkvlekken en kalkwaas :

giet Lithofin KF Sanitairreiniger onverdund op een natte schrobspons en schrob het ganse werkblad gedurende 5 minuten. Spoel daarna het blad af en spoel na met zuiver water. (advies voor graniet, kwartsiet, leisteen. Voor hardsteen en marmer : gebruik Lithofin MN Vuiloplosser, schrobben gedurende 10 min.)

- zuurvlekken en -kringen in kalksteen en marmer :

maak eerst het oppervlak schoon met Lithofin MN Vuiloplosser en een schrobspons, verdund 1:3 met water, inwerktijd 10 min. naspoelen en laten drogen. Bewerk daarna de vlekken en de kringen met de PROPAD Handy polijstpads zoals vermeld in de informatie.  Na het bewerken en herpolijsten kan men het steenoppervlak terug behandelen met een Lithofin impregneermiddel. 

 

Plaats uw commentaar