U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoek

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BELANGRIJK ADVIES

Raadpleeg steeds de productverpakking en de technische informatie

Bij gebrek aan ervaring, plaats vooraf steeds een proefvlak

Alle machinale bewerkingen kan men ook uitbesteden aan een Lithofin Pro Partner

TERRASSEN
Hoe verwijder ik vetvlekken van de BBQ op mijn terrastegels?

Op keramische tegels : met Lithofin KF intensiefreiniger

Op natuursteen en beton : met Lithofin LÖSEFIX, diepere vlekken met Lithofin OIL-EX

 

Hoe verwijder ik vlekken van bladeren, fruit en aarde op mijn terrastegels?

Met Lithofin MN Buitenhuisreiniger

 

Hoe kan ik mijn hardsteen terras terug op kleur brengen?

Door de hardsteen tegels te bewerken met PROPADS:

 

Hardsteen is weinig poreus, dus een kleurverdiepende impregneer heeft slechts een beperkte levensduur. U kan de grijs geworden hardsteen tegels weer op kleur brengen door te het schuren met de PROPAD rood (Coarse 400). Hiervoor heeft u wel een schrobmachine/éénschijfsmachine met padhouder nodig, deze kan U huren. Meestal volstaat 1 schuurbeurt om de 2 jaar. Het is een eenvoudige bewerking met onmiddellijk resultaat. Het rendement van de PROPAD is ca. 200m², na gebruik uitspoelen met water en bewaren voor de volgende keer. Zeer sterk vervuilde terrassen moeten eerst geschrobd worden met een gewone zwarte pad en Lithofin MN Buitenhuisreiniger, alvorens de PROPAD te gebruiken, dit is kostenbesparend. Tijdens het schrobben met de PROPAD, Lithofin MN Vuiloplosser verdund 1:4 toevoegen aan het schrobwater om de natuursteen dieper te reinigen. Indien u de hardsteen nog meer kleur wenst te geven, kan u na de rode PROPAD ook nog naschuren met de blauwe PROPAD (Medium 800)

 

Hoe kan ik mijn natuursteen terras beschermen tegen vlekken?

door het impregneren van de natuursteen worden de tegels vuil- , water- en vlekwerend:

onzichtbaar impregneren : Lithofin VLEKSTOP >W<

kleurverdiepend impregneren : Lithofin VLEKSTOP PLUS

de impregnering werkt enkel op droge, gereinigde en poreuze natuursteen.

 

Hoe kan ik roestvlekken verwijderen van mijn tegels?

Op keramische tegels : met Lithofin MURO

Op natuursteen en betonsteen : MET Lithofin Rost-EX

 

Er zijn resten van cement of mortel op mijn tegels, hoe verwijder ik ze?

Op keramische tegels : met Lithofin MURO

Op graniet, kwartsiet, leisteen en zandsteen : met Lithofin MN Cementsluierverwijderaar

Op kalksteen en hardsteen : machinaal schrobben met onverdunde Lithofin MN Vuiloplosser

Op betonsteen : met Lithofin MN Cementsluierverwijderaar, op gladde tegels met Lithofin MN Vuiloplosser

VLOEREN BINNENSHUIS
Mijn keramische tegels lijken altijd vettig en er blijven vaak vlekken en afdrukken zichtbaar, hoe moet ik ze onderhouden?

Keramische tegels zijn NIET poreus en kunnen dus geen vervuiling absorberen. Door het vettig worden van de tegels worden ze vaak wat vlekgevoeliger. Om dat te voorkomen of om dat probleem op te lossen dient u de tegels regelmatig te ontvetten.

Minstens 2x per jaar schrobben met Lithofin KF Intensiefreiniger , verdund = 1 deel product op 3 delen water + inwerktijd 15 minuten (!) dan water toevoegen en schrobben, spoelen.

Voor het onderhoud mag u min 1x per week dweilen met Lithofin KF Onderhoudsreiniger of, bij snel vervettende vloeren, met Lithofin KF Intensiefreiniger, telkens een dopje of 2 per halve emmer water.

 

Urinevlekken of vlekken van fruit of wijn op mijn keramische tegels, hoe kan ik ze verwijderen?

Indien zuurhoudende producten vlekken veroorzaken op de tegels, dan betekent dit dat er nog een voegselsluier (cementsluier) op de tegels zit, die reageert op het zuur. In dat geval de tegels eerst ontvetten met Lithofin KF Intensiefreiniger en vervolgens de sluier verwijderen met Lithofin KF Cementsluierverwijderaar.

 

Er zijn bleke en matte zuurvlekken in mijn natuursteen tegels, hoe kan ik ze verwijderen?

In geval van zuurgevoelige natuursteen zoals marmer, kalksteen en hardsteen is de vlek een aantasting van het tegeloppervlak. Dit kan u plaatselijk herstellen met de PROPAD Handy polijstset of met de PROPAD Compact polijstpads. Bij grote vlekken kan u de ganse vloer bewerken met PROPADS. Voor een advies op maat ivm type vloer en padkeuze : contacteer ons. Bij zuurbestendige steen zoals graniet en leisteen zijn de vlekken meestal een reactie met de nog aanwezig cementsluier, deze kan u dan verwijderen met Lithofin MN Cementsluierverwijderaar.

 

Mijn natuursteen vloer is mat en schraal geworden, wat kan ik doen?

Indien de vloer nog in goede staat is, maar op glans gebracht moet worden, kan u de tegels behandelen met een Lithofin glansproduct : mail ons voor een advies op maat. Indien de natuursteenvloer verweerd is door het gebruik kan men vaak de vloer renoveren met de PROPADS : mail ons voor een advies op maat.

 

Er komen gaatjes in mijn natuursteen vloer, hoe komt dat en wat te doen?

Soms worden kalksteenvloeren aangetast door een vochtinwerking vanuit de ondergrond of door een overstroming. In dergelijk geval dient u de vloer te laten drogen en vervolgens de schade te laten herstellen door een Lithofin Pro Partner. Zolang de vochtinwerking voortduurt, kan de natuursteen niet hersteld worden.

 

Mijn voegen tussen de vloertegels zijn donkerder of bleker geworden, wat te doen?

Wanneer de voegen donker worden door vuil of vet, kan men de voegen reinigen met:

- Voegen tussen keramische vloertegels: Lithofin KF Intensiefreiniger, verdund 1lit op 2lit water, inschrobben, 5 min laten inwerken, schrobben en spoelen.

- Voegen tussen natuursteen vloertegels: Lithofin MN Vuiloplosser, zelfde werkwijze.

Wanneer de voegen bleker geworden zijn door voegselsluier of kalk:

- Tussen keramische vloertegels: Lithofin KF Cementsluierverwijderaar, verdund 1lit op 3lit water, schrobben met schrobspons gedurende 5 minuten en naspoelen met water. Herhalen indien nodig.

 

Er kleven hardnekkige resten van gips,verharde lijm of lak op mijn tegels, wat te doen?

Dergelijke vervuilingen kan u verwijderen met Lithofin Abra-CLEAN – niet voor gepolijste oppervlakken of zachte natuursteen.

 

BADKAMER
Mijn tegels in de douche zijn te glad, wat kan ik doen?

Keramische tegels of harde natuursteen zoals graniet kan u bewerken met Lithofin Antislip. Dit product maakt het tegeloppervlak veel minder glad in natte toestand.

 

Er is kalkaanslag op de tegels en op het kraanwerk, hoe te verwijderen?

U kan alle keramische tegels, chroom,kraanwerk en email periodiek grondig reinigen met Lithofin KF Sanitairreiniger, dit product verwijdert àlle kalkwaas en kalkresten. Door de oppervlakken regelmatig te onderhouden met Lithofin KF Badreiniger spray, is de grondige reiniging minder vaak nodig. Gebruik steeds een wisser in de douche na gebruik om het glas en de tegels te wissen, zo heeft u veel minder schoonmaakwerk.

 

Ik heb een verkeerde reiniger toegepast en mijn natuursteen is aangetast, wat te doen?

Indien u een kalksteen afwerking heeft , bv blauwe hardsteen of marmer, en u heeft een zuurhoudende reiniger gebruikt, bv Antikal, dan is het steenoppervlak aangetast : bleke vlekken en strepen. In dat geval kan u de steen enkel herstellen door het oppervlak te renoveren met de PROPAD Handy polijstset of de PROPAD Compact polijstpads. Bij twijfel over de schade, raadpleeg ons vooraf.

 

Kan ik kalk van marmer en hardsteen verwijderen zonder de steen aan te tasten?

Dit kan met Lithofin KF Badreiniger spray : het product sprayen op de natuursteen en gedurende 5 minuten schrobben met een witte pad of schrobspons (geen krassende materialen gebruiken !) daarna afspoelen en laten drogen, indien nodig herhalen. Let wel : indien de natuursteen is aangetast door langdurige inwerking van de kalk, zie voorgaande vraag.

 

Hoe moet ik poreuze natuursteen in de badkamer behandelen?

Door het steenoppervlak voorafgaand aan het gebruik te impregneren, zodat de natuursteen water, vuil- en oliewerend wordt. Voor de keuze van de impregnering, zie de Keuzehulp. Let wel : in natte ruimtes die reeds in gebruik zijn (bv douches) dient u de natuursteen vollédig te laten drogen alvorens men kan impregneren. Dit kan even duren….

 

KEUKENBLADEN
Mijn marmer of hardsteen keukenblad heeft matte vlekken, hoe verwijder ik ze?

Kalksteen keukenbladen worden aangetast door zuurhoudende producten. Deze aantasting kan u makkelijk wegpolijsten met de PROPAD Handy polijstset of met de PROPAD Compact polijstpads. Na het bewerken én drogen kan u het keukenblad opnieuw behandelen met Vlekstop.

 

Mijn granieten keukenblad heeft donkere vlekken van olie en vet, wat te doen?

U dient eerst het ganse blad ontvettend te reinigen met Lithofin MN Vuiloplosser en te laten drogen. Vervolgens kan u de donkere vetvlekken plaatselijk verwijderen met Lithofin OIL-EX.

 

Mijn composiet keukenblad vertoont vetvlekken en vingerafdrukken, hoe moet ik het onderhouden?

Kwartscomposiet is niet poreus, dus vet en afdrukken blijven soms zichtbaar op het oppervlak, vooral bij donkere kleuren. In dat geval volstaat een periodieke reiniging met Lithofin MN Vuiloplosser uit de onderhoudsset. Tussendoor verder onderhouden met Lithofin MN Easy-Clean.

 

Ik heb witte kalkkringen op mijn keukenblad, hoe kan ik ze verwijderen?

Op keramische keukenbladen : schrobben met Lithofin KF ClearTop uit de onderhoudsset. Op graniet en kwartscomposiet bladen : schrobben met Lithofin KF Sanitairreiniger Op kalksteen en marmer keukenbladen : schrobben met Lithofin MN Vuiloplosser, onverdund op een schrobspons – geen krassende materialen gebruiken.