Marmer is een kalksteensoort die sinds eeuwen wordt gebruikt voor tafels, werkbladen en tabletten. Ondanks de poreuze eigenschap zal de steen geleidelijk verdichten in het gebruik. Uiteraard is het materiaal zuurgevoelig en is een gepolijste afwerking dus niet echt aanbevolen voor een keukenblad. Mits een goede impregnering en een regelmatig onderhoud zal marmer steeds zijn mooie uitstraling behouden.
STAP 1: reinig het blad na plaatsing met Lithofin MN Vuiloplosser - Indien niet behandeld : breng Lithofin MN VLEKSTOP aan, na het reinigen met de Vuiloplosser, om het blad vlekwerend te maken.
STAP 2: regelmatig onderhouden met Lithofin MN Easy-Clean.
STAP 3: periodiek het blad eens grondig reinigen met Lithofin MN Vuiloplosser, daarna onderhouden met Lithofin MN Easy-Clean.
EXTRA: voor speciale vlekken, zie de vlekkenlijst - te verwijderen vooraleer te impregneren met VLEKSTOP.
TIP: te vermijden ! hete pannen, zuren, krassende materialen ! zuurvlekken kan men verwijderen met de PROPADS.