U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoek

TERRASTIP : RUWE KERAMISCHE TEGELS

vrijdag 2 april 2021

 

 

TERRASTIP : ruwe keramische tegels reinigen en onderhouden

 

Keramische tegels die buiten worden geplaatst -bv op terrassen, opritten en wandelpaden- hebben vaak een ruwer oppervlak dan tegels die binnenshuis worden geplaatst. Het ruwere oppervlak zorgt ervoor dat de tegels minder glad zijn wanneer ze nat worden of aanvriezen. Het nadeel van een ruwer oppervlak is dat de tegels soms sneller vuil worden. de tegels zijn weliswaar niet poreus en het vuil dringt niet IN de tegel : een behandeling met een vlekwerende impregnering of -coating hecht niet en is dus zinloos.

Maar de oppervlaktestructuur van de tegels kan vervuiling van bladeren, bouwvuil en vetten meer doen hechten. De vervuiling is dan vaak moeilijker te verwijderen in vergelijking met een gladdere tegel. 

Lithofin geeft hierbij enkele handige tips om deze ruwe tegels te reinigen en te onderhouden :

1. verwijderen van vervuiling door planten, gras, bladeren en aarde 

Op schaduwrijke plaatsen of rond buitenkeukens ontstaan vaak zwaardere afzettingen die een plaatselijke basisreiniging vereisen. Met Lithofin Actiefreiniger verwijdert u snel en effectief algemene vervuiling. Ook voegen, waar het vuil zich sterker heeft afgezet, worden met Lithofin Actiefreiniger weer helderder van structuur en kleur.

2. verwijderen van vettige vervuilingen van bbq, voedselresten en algemeen hardnekkig vuil 

Om op lange termijn van een goed onderhouden terras te genieten, raden wij aan om het keramiek op regelmatige tijdstippen te schrobben met Lithofin KF Intensiefreiniger. Dit verwijdert vettige en olieachtige resten.

Dosering en toepassing: Aanbrengen met een dosering van 20 ml Lithofin KF Intensiefreiniger op 10 liter, schrobben, laten inwerken en afspoelen - klaar. Vettige onzuiverheden hebben zo geen kans. bij hardnekkige, klevende vervuiling mag Lithofin KF Intensiefreiniger ook meer geconcentreerd gebruikt worden. Steeds goed afspoelen met water. 

3. verwijderen van bouwvuil , resten van voegsel en roestverkleuringen

bouwvervuiling zoals mortel- kalk en voegselresten kunnen verwijderd worden met Lithofin KF Cementsluierverwijderaar. Het product verdunnen tot 1:10 met water en inschrobben. Na 10 minuten water toevoegen en goed schrobben, afspoelen. Bij sluier of resten van gebruiksklare voegmortels verdunnen tot 1:4 met water. 

Roestvlekken in de vorm van bruine aanslag na het tuinieren, die afkomstig zijn van ijzersulfaat in meststoffen, kunnen ook doeltreffend worden verwijderd met Lithofin KF Cementsluierverwijderaar.

voor specifieke vervuilingen of vervuilingen op terrassen met harsgebonden voegen : raadpleeg onze support

Plaats uw commentaar