U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoek

Onderhoud Vloeren in Cementtegels

CEMENTTEGELS

Cementtegels worden meestal in de Mediterrane landen zoals Marokko, Tunesië of Zuid-Spanje vervaardigd, of ook in Aziatische landen zoals Vietnam.  Het oppervlak is vaak erg kleurrijk en soms met traditionele elementen versierd. Cementtegels zijn erg poreus en gevoelig voor het opnemen van vloeistoffen, waardoor een beschermende behandeling noodzakelijk is. Deze behandeling verbetert het uitzicht en de gebruikseigenschappen van het materiaal. Deze adviezen zijn van toepassing op onbehandelde cementtegels zonder coating, waslaag of impregnatie. Indien u behandelde tegels plaatst dient u eerst de verdere behandeling te testen. raadpleeg ons bij twijfel. Alle cementtegels zijn gevoelig voor zuren. Het morsen van bv cola,wijn,fruitsap,urine enz kan het uitzicht veranderen.

ONDERHOUD

STAP 1: reinig de tegels grondig na plaatsing met Lithofin MN Vuiloplosser. Na plaatsing kunnen de droge tegels met Lithofin MN Glansfilm voorbehandeld worden vóór het opvoegen, dat vergemakkelijkt het verwijderen van de voegselsluier.

OPGELET(!): bij kleurvoegsel steeds een tweede laag Glansfilm aanbrengen na een uur.

STAP 2: resten van cementsluier en de Glansfilm laag moeten verwijderd worden. Met Lithofin MN Vuiloplosser verdund 1:3 schrobben gedurende 20 minuten. Een éénschijfsmachine met witte pad maakt het werk aanzienlijk eenvoudiger.

STAP 3: voor bescherming zijn er 2 MOGELIJKE BEHANDELINGEN:

STAP 3-A Onzichtbare, matte afwerking: een herhaalde toepassing van Lithofin VLEKSTOP >W< verhoogt de vlekweerstand tegen olie en vet, helpt vlekken tegen te gaan en vergemakkelijkt het onderhoud. Het uitzicht van het oppervlak wordt niet veranderd, maar bij bepaalde tegels kan toch een geringe kleurverdieping voorkomen. (zet steeds testvlak om effect te bepalen) breng een tweede laag VLEKSTOP aan na vier uur.

STAP 3-B Glanzende afwerking: breng Lithofin MULTI-SEAL met een Lithofin Applikator of een wismop aan. Deze behandeling geeft de vloer een zijdematte (satiné) glans zoals een oppervlakte-film, die de gevoeligheid van het oppervlak vermindert en het onderhoud vergemakkelijkt. Indien nodig, herhaal na 2 uur droogtijd de behandeling , kruisgewijs aanbrengen om strepen te vermijden. Lithofin MULTI-SEAL wordt periodiek opnieuw toegepast indien nodig.

STAP 4: voor een regelmatig onderhoud kan men Lithofin MN Wash & Clean of Lithofin GLASTILAN gebruiken.

vloer cementtegel

Onderhoud Vloeren in Cementtegels

Reinigen
Afbeeldingen van Lithofin MN Vuiloplosser
Lithofin MN Vuiloplosser
Voor het grondig reinigen van alle natuursteen en kunststeen
€12,89 excl. BTW
Beschermen
Afbeeldingen van Lithofin MN Glansfilm
Lithofin MN Glansfilm
Zelfglans voor mat geworden vloeren
€17,77 excl. BTW
Afbeeldingen van Lithofin MULTI-SEAL
Lithofin MULTI-SEAL
Zelfglans coating voor tegels en klinkers met zijdeglans
€25,95 excl. BTW
Afbeeldingen van Lithofin VLEKSTOP >W<
Lithofin VLEKSTOP >W<
Vlekwerend impregneermiddel op waterbasis
€35,21 excl. BTW
Onderhouden
Afbeeldingen van Lithofin MN Wash&Clean
Lithofin MN Wash&Clean
Voor de dagelijkse dweilbeurt van natuursteen vloeren
€12,89 excl. BTW
Afbeeldingen van Lithofin Glastilan
Lithofin Glastilan
Universeel Onderhoudsconcentraat
€12,89 excl. BTW
Speciale toepassingen
Afbeeldingen van Lithofin LÖSEFIX
Lithofin LÖSEFIX
Was- en olieverwijderaar
€18,93 excl. BTW